Jaarlijkse donateursavond groot succes

Jaarlijkse donateursavond groot succes

De jaarlijkse donateursavond gehouden op 11 april 2018 in Het Schoolhuis in Rijnsaterwoude was een groot succes. Onze voorzitter Arie Blaazer opende de avond en deelde het jaarverslag van 2017. Het aantal donateurs is een aantal van 530 stabiel: donateurs gaan weg, maar er komen ook weer nieuwe donateurs bij. Het aantal donateurs op zich voor de regio is hoog en dit is te danken aan het feit dat ook veel mensen van buiten de dorpen donateur zijn alsmede de contributie dat met EUR 12,50 bij een automatische incasso nog steeds de goedkoopste is in de regio. Per maand worden er ongeveer 565 exemplaren van Tijdinghen verstuurt: aan de donateurs, zusterverenigingen, maar ook naar het archief in Den Haag.

Het bestuur is uitgebreid met Tom en Ciska, dit ook in het kader van verjonging. Tom is vaak te vinden in de archieven en werkte al menigmaal mee aan artikelen in Tijdinghen, bijvoorbeeld over rondje Vriezekoop. Ciska woont op Vriezekoop en houdt zich bezig met de website.

Het afgelopen jaar zat vol activiteiten: de lezing over vergeten groenten tijdens de donateursavond, de braderie in het teken van conserveren en de excursie naar Joure. Ook is de tolpaal bij Vriezekoop Zuid gerenoveerd en is de grenspaal Rynzaterwoude Woubrugge weer in ere hersteld. Voor het komende jaar zijn er ook weer vele plannen. Zo willen we een bijdrage leveren aan het nieuwe dorpshart van Leimuiden en staat er een excursie naar het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk en een bezoek aan Zierikzee op de planning. Hiervoor hebben zich inmiddels al 42 mensen opgegeven!

Nadat de financiƫn waren overlegd en goedgekeurd zat het officiƫle gedeelte erop en was het tijd voor Sander Wassing met zijn zeer interessante lezing over de Reformatie. Aan de hand van schilderijen voerde hij ons mee in de tijd van Luther en Calvijn. Twee uur vlogen voorbij en voor we het wisten was het alweer het einde van een boeiende avond.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.