Nieuwe grenspaal Rijnsaterwoude-Woubrugge onthuld

Nieuwe grenspaal Rijnsaterwoude-Woubrugge onthuld

Op initiatief van de Stichting Oud Leimuiden-Rijnsaterwoude is de oude grenspaal tussen Rijnsaterwoude en Woubrugge gerenoveerd. Woensdag 6 juni 2018 is de grenspaal feestelijk onthuld onder toezicht oog van buurtbewoners, de pers en historische vereniging Woubrugge. In de eerste helft van de 19e eeuw was er tussen de voormalige gemeenten Rijnsaterwoude en Woubrugge een verschil van mening over deze grens. Het Gemeentebestuur van Rijnsaterwoude deed zelfs een beroep op Koning Willem II. Tijdens een gezamenlijke vergadering van beide gemeenten in 1846 werden de problemen definitief opgelost.

 

Het Leidsch Dagblad besteedde een artikel aan de onthulling, welke te lezen is via: https://www.leidschdagblad.nl/leiden-en-regio/nieuwe-paal-markeert-scheidslijn-rijnsaterwoude-en-woubrugge.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.