Vroeger was alles komt naar Leimuiden

Vroeger was alles komt naar Leimuiden

De verhalenvoorstelling over het rijke verleden van de gemeente Kaag & Braassem: “Vroeger was alles …” gaat de dorpen in. Vorig jaar begonnen met een aantal mooie verhalenavonden in het Ghoybos, strijkt de voorstelling in oktober neer in Partycentrum Keijzer. Op zondagmiddag 17 oktober om 15.00 uur is het mogelijk om de voorstelling bij te wonen!


Vroeger was alles… beter, slechter of gewoon anders. Maar wat weten we eigenlijk van vroeger? Als je rondkijkt in je eigen gemeente, besef je dat vroeger vol met verhalen zit. Wie was die Otto Cornelis van Hemessen waar straten en
stichtingen naar vernoemd zijn? Waarom heet De Galgekade eigenlijk De Galgekade? Is het waar dat er een moord op de Woudse Kade gepleegd? Er zijn zoveel vragen. En dat zijn ook de antwoorden die Patrick Deters wilde weten in 2020! In 2021 ging hij verder graven, want de bodem in de schatkist met mooie verhalen is nog lang niet bereikt! En hij heeft het uitgezocht! Hij heeft de feiten verzameld en er mooie verhalen van gemaakt die hij gaat vertellen.


Patrick Deters is geen onbekende verteller, sinds zijn 20ste staat hij op de planken bij toneelvereniging St. Theodulfus en sinds 2014 doet hij aan het einde van het jaar de lokale Oudejaarsconference “Luid Kaag & Braassem”. Maar in de verhalenvoorstelling “Vroeger was alles…” vertelt hij een klein aantal verhalen over onze mooie geschiedenis. Zoals het
verhaal over de eerste burgemeester van Alkemade, Pieter van Veen of de moord langs de Woudsedijk of de geschiedenis achter het Paddegat in Woubrugge.


Voor € 13,50 krijg je een verzorgde middag met bij binnenkomst een kopje koffie of thee en een pauzedrankje. Aan het eind is er natuurlijk gelegenheid om nog wat na te borrelen. Kaartjes kan je kopen via: www.vroegerwasalles.nl/kaartjes en per huishouden is er een tafeltje beschikbaar. Afhankelijk van de beschikbaarheid van plekken komt er misschien nog een 2e moment bij als de 17e oktober is uitverkocht.


Meer informatie, en voorbeelden van verhalen vind je op www.vroegerwasalles.nl

Reacties zijn gesloten.