Zonnige excursie in Zeeland

Zonnige excursie in Zeeland

Op zaterdag 26 mei vond de jaarlijkse excursie plaats van Stichting Oud Leimuiden-Rijnsaterwoude. Dit keer stond Zeeland centraal. In het Watersnoodmuseum in het Zeeuwe Ouwerkerk kregen we een deskundige inleiding over het museum, waarna eenieder het museum kon bezichtigen.

Het Watersnoodmuseum bestaat uit 4 caissons die in november 1953 zijn gebruikt om het gat in de dijk bij Ouwerkerk te dichten. De betonnen kolossen zijn via enkele ondergrondse gangen en een bovengrondse gang met elkaar verbonden.

Na het indrukwekkende bezoek werd er in Lewedorp koffie gedronken. Vervolgens reden we richting Zierikzee waar een gids ons opwachtte voor een mooie rondwandeling.

Al met al was het een gezellig en leerzame dag.

Het volledige verslag van de excursie kunt u lezen in Tijdingen nummer 2, jaargang 21.

Reacties zijn gesloten.